• 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] NPIX-DIDO
#1
Hi Armin,

I am testing with NPIX module DIDO with netPI.
 DI is functionng well. But DO not opearting , find attached my node-RED flow & script.

when I inject false/0 value to Dout0, it is not updating. It shows 24VDC only if I check potential between Dout0 & GND. i am using case as in png 6 attached.

BR
Madhumati


Attached Files Thumbnail(s)
       

.txt   netPI DIDO OK.txt (Size: 2.04 KB / Downloads: 1)
  Reply
#2
First of all I need to say that the DOUT Node-RED node does accept only values 0 or 1. Values "false" or "true" are not accepted. So please do not use values "false" or "true".

As next you have to check the module's powering. In order to let DOUT0 to 3 operate properly you need to power 4DIDO module with 24Volts. So please apply 24VDC to pin 12 or 11 and 0V to pins 1 or 2. Only then the outputs are working. Have you applied 24VDC?

If you now inject value "1" to Node-RED DOUT0,1,2,3 then you see 24V at pin 4,6,8,10.
You never fail until you stop trying.“, Albert Einstein (1879 - 1955)

  Reply
#3
(March-12th-2019, 02:43 PM)Armin@netPI Wrote: First of all I need to say that the DOUT Node-RED node does accept only values 0 or 1. Values "false" or "true" are not accepted. So please do not use values "false" or "true".

As next you have to check the module's powering. In order to let DOUT0 to 3 operate properly you need to power 4DIDO module with 24Volts. So please apply 24VDC to pin 12 or 11 and 0V to pins 1 or 2. Only then the outputs are working. Have you applied 24VDC?

If you now inject value "1" to Node-RED DOUT0,1,2,3 then you see 24V at pin 4,6,8,10.

OK Armin, thanks, its happening
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  NIOT-E-NPIX-RS485 LucioFiam 6 5,461 January-21st-2023, 05:20 PM
Last Post: Armin@netPI
  NIOT-E-NPIX-4DI4DO with netpi-netx container WalterSchaefer 3 7,591 November-25th-2020, 01:06 PM
Last Post: zen89
  NPIX-4DI4DO and NetPi-Nodered container issues alhammi 4 8,836 November-16th-2020, 01:35 PM
Last Post: alhammi
  [SOLVED] Help with fieldbus node Farani 5 4,446 August-20th-2019, 07:22 AM
Last Post: Armin@netPI
  [SOLVED] How to update firmware philippbruhin.ch 12 10,374 July-16th-2019, 11:20 AM
Last Post: patrick
  [SOLVED] Docker issues AlexRegev 7 5,818 June-26th-2019, 02:14 PM
Last Post: AlexRegev
  [SOLVED] Diagnostic service MGharat 1 2,178 April-2nd-2019, 09:45 PM
Last Post: Armin@netPI
  [SOLVED] Access problems Azzamjj 8 7,782 January-25th-2019, 07:43 AM
Last Post: Armin@netPI
  [SOLVED] Portainer.IO. cannot log in JZijlstra 2 3,789 January-10th-2019, 06:04 PM
Last Post: JZijlstra
  [SOLVED] Boot from usb stick Jonas.Sellmann@outlook.de 1 2,979 November-21st-2018, 04:11 PM
Last Post: Armin@netPI

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)