Hilscher Forum
normal ethernet port using for Profinet - Printable Version

+- Hilscher Forum (https://forum.hilscher.com)
+-- Forum: netPI - Industrial Raspberry Pi with/without Industrial Ethernet support (https://forum.hilscher.com/Forum-netPI-Industrial-Raspberry-Pi-with-without-Industrial-Ethernet-support)
+--- Forum: Software (https://forum.hilscher.com/Forum-Software)
+--- Thread: normal ethernet port using for Profinet (/Thread-normal-ethernet-port-using-for-Profinet)



normal ethernet port using for Profinet - MGharat - July-18th-2019

Cant be netPI core Ethernet port be used for Profinet Master/Slave application ?? through any docker container/stack?

BR
Madhumati


RE: normal ethernet port using for Profinet - Armin@netPI - July-18th-2019

Yes, if you use a dockerized program that supports a software profinet master/slave stack then this is possible.

Hilscher itself is not providing such a software stack, but CODESYS does. CODESYS can be Profinet master/slave on standard ethernet port of raspberry, on netPI CORE3 and also netPI RTE 3.


RE: normal ethernet port using for Profinet - hannes - August-7th-2019

Is it also possible to use the real time ethernet ports as normal ethernet ports? So that i have 3 "normal" ethernet ports on the RTE3?

BR
Hannes


RE: normal ethernet port using for Profinet - Armin@netPI - August-7th-2019

Hello Hannes,

I am really wondering see you asking this question again cause in this post here: https://forum.hilscher.com/Thread-RTE3-Use-real-time-ethernet-as-normal-ethernet-interface you had asked exactly the very same question in may 2019 already and got a competent reply from us.

May I ask you why you are asking this question again?

Thx
Armin


RE: normal ethernet port using for Profinet - hannes - August-7th-2019

I just forgot it that i already asked it. I am very sorry.
Thank you again for your fast reply.