• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] WebConfig netpi-nodered-fieldbus
#7
Hello Hans-Dieter,

I can confirm. I don't see fieldus nodes either on my netPI.

What I see is that the container uses node-red in the version v0.20.5. To be honest, I have never checked the build process since a while and the last time I did my tests was with the node-red v0.18.x pretty sure.

The problem lies in the Dockerfile responsible for the container build process. The line

Code:
npm install -g --unsafe-perm node-red

will install and use always the very latest version of node-red and I think this is the root cause of the problem.

This issue needs further investigations. Will take a while.
You never fail until you stop trying.“, Albert Einstein (1879 - 1955)

  Reply


Messages In This Thread
RE: WebConfig netpi-nodered-fieldbus - by JohnyD94 - May-4th-2019, 08:30 PM
RE: WebConfig netpi-nodered-fieldbus - by JohnyD94 - May-4th-2019, 09:18 PM
RE: WebConfig netpi-nodered-fieldbus - by Armin@netPI - May-4th-2019, 10:01 PM
RE: WebConfig netpi-nodered-fieldbus - by JohnyD94 - May-4th-2019, 11:52 PM
RE: WebConfig netpi-nodered-fieldbus - by JohnyD94 - May-5th-2019, 07:45 AM

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fieldbus Ports not working Schoko 7 45 October-29th-2019, 08:59 AM
Last Post: Armin@netPI
  [SOLVED] activate LED1/2 with Node-RED + fieldbus nodes container Christian_Rau 6 88 October-21st-2019, 10:30 AM
Last Post: Armin@netPI
  netPI Node-Red fieldbus node Error PersEE 5 53 October-8th-2019, 03:55 PM
Last Post: Armin@netPI
  NodeRed and EtherCAT Schranz 1 11 September-2nd-2019, 03:46 PM
Last Post: Armin@netPI
  [SOLVED] Help with fieldbus node Farani 5 48 August-20th-2019, 07:22 AM
Last Post: Armin@netPI
  [SOLVED] netPI stops working (502 - Bad Gateway) Andi 3 38 June-19th-2019, 03:58 PM
Last Post: Andi
  [SOLVED] netPI with Raspbian Desktop firefly 7 51 May-17th-2019, 09:15 AM
Last Post: Armin@netPI
  [SOLVED] node-red Dashboard Docker Image for netPI? anrodriguez 1 26 February-7th-2019, 05:35 PM
Last Post: Armin@netPI
  [SOLVED] Azure IotEdge on netPI rene.divossen 7 68 January-29th-2019, 10:37 AM
Last Post: rene.divossen
  [SOLVED] Building Custom Images for Netpi Rahulsagar 2 107 December-17th-2018, 10:01 PM
Last Post: Rahulsagar

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)